Stacks Image 26

Lymfmassage för bort vätska från vävnader och när slaggämnen rensats ut ur kroppen känner du dig lättare i kroppen!

Några vanliga symtom som kan tyda på en tröghet i lymfsystemet är vätskesvullnad, tyngdkänsla i kroppen, trötthet, återkommande infektioner och förkylningar.

Vad är effekterna?
Kroppen känns lättare
Lindrar svullnader
Mer energi
Smidigare hud
Bättre immunförsvar
Avstressande
Bättre sömnDet lymfatiska systemet
Det lymfatiska systemet är kroppens reningsverk, en livsviktig del av vårt immunförsvar och som skyddar oss från infektioner. Det bildas 2-4 liter lymfa dagligen.
I lymfnoderna finns lymfocyter, celler som tillhör immunförsvaret. Viktiga organ för lymfsystemet är mjälten, thymus, benmärg. De största lymfkärlen sitter inne i bröstkorgen, dessa avlägsnar gamla eller skadade celler från blodet.

Lymfsystemet är ett envägssystem som transporterar vätska och slaggprodukter från kroppens alla delar, passerar via lymfstationer/lymfnoder som agerar som reningsfilter, dessa finns i armhålor, hals, bröst och ljumskar, för att sen tömma sig vid nyckelbensgropen tillbaka till blodbanan där det renas och transporteras ut ur kroppen via urinen, svett och utandning.


Hur går Lymfmassage till?
Lymfmassage är en behaglig 90 min helkroppsmassage som inleds med avspänning och guidad djupandning
Med lätta, mjuka strykningar, tryck och skakningar i lymfflödets riktning stimuleras lymfsystemet som gör att mer vätska och slaggämnen förs bort till de olika lymfstationerna.
Ett tecken på att lymfsystemet har kommit igång är rysningar och att huden blir knottrig och skrynklig.
Efter behandlingen kan man uppleva en rofylld känsla och lätthet i kroppen.


Egenvård

Du får ett personligt behandlingsupplägg samt livstil & kostråd!
Att göra egen lymfmassage, smörja in sig, torka sig med handduken i lymfflödets riktning. Börja vid halsen mot nyckelbensgropen, sen armarna, bålen, benen, ljumskar, hela tiden upp mot nyckelbensgropen och armhålor.

Här kan du läsa mer om Lymfsystemet:
Lymfsystemet.se